Lyftkran katalog

Grova terräng och höjande byggverksamhet är där använda mobilkranar är nödvändigt för. Med tanke på att det inte är ett billigt nöje att köpa en ny lastbilskran, är de oftast hyrda eller används.

B.Ks Truck Equipment AB erbjuder ett brett urval av begagnade mobilkran till salu i Sverige och över hela Europa till konkurrenskraftiga priser. Med våra maskiner kommer du enkelt att övervinna alla motståndare genom att utföra bostäder och industriella byggarbeten på högsta möjliga nivå.

Men för att köpa en kran som passar dina krav riktigt bra, erbjuder vi dig att lära dig vad som fungerar som olika typer av lastbilskranar är tänkta att utföra.

En lastbilskran är en typ av konstruktionsmaskiner avsedda för att lyfta och flytta last med en pil. Valet av specialutrustning måste göras med hänsyn till specifika driftsförhållanden och kranegenskaper.

Klassificering av mobilkranar

Typerna av lastbilskranar och deras egenskaper är så olika att flera klassificeringar är ganska väl accepterade beroende på olika parametrar.

Lastkapacitet

Det finns tre klasser i kategorin.

  • Liten klass (upp till 8 ton)
  • Medium (upp till 50 ton).
  • Bra. Tunga maskiner (över 50 ton)

Bomtyper

Bommen är en viktig del av kranen, som har flera varianter.

  • Teleskopiskt med en styv fjädring, bestående av flera sektioner.
  • Gitter med flexibla stålkablar. Det är svårt att installera, men jämfört med teleskopbommen har den en stor lastkapacitet på grund av konstruktionens lägre vikt.
  • Torn. Huvudpilen fungerar som ett stöd.
  • Utrustad med svanhals. Detta konstruktionselement, som sträcker sig huvudbommen, utvidgar listan över möjliga typer av truckkranoperationer.

Antal motorer

Alla mekanismer för enmotors specialutrustning styrs av motorn. Multimotormodeller har flera motorer som var och en ansvarar för driften av sin nod.

Mobilkranar som hjälper till med kostnad och effektivitet

När du väljer specialutrustning, basera dig mest på vad den ska göra och egenskaper som bommen når, kroklyfthöjden samt möjligheten att använda extra utrustning (säger att vissa kranar gör det möjligt att använda en utbytbar grepp utöver kroken).

En lastbilskran är en ganska dyr typ av maskiner, och därför kan ett felaktigt val av modell vara skadligt för företagets budget. Eftersom sortimentet av lyftmaskiner är olika, för ett optimalt köp är det bättre att ansluta specialister som utvärderar driftsförhållandena för specialutrustning och väljer lämpligt alternativ.

Samtidigt som det är ett familjeföretag med verksamhet i hela Europa, erbjuder B.Ks Truck Equipment AB dig förstklassiga begagnade mobilkranar, vars pris kommer att behaga dig. Våra avsiktliga funktioner kraftfulla begagnade mobilkranar till salu tillverkade av Volvo, Grove, Liebherr, Faun och andra globala marknadsförsäljare. Har du några frågor om våra maskiner? Kontakta oss gärna. För oss talar kranar som gör sitt jobb smidigt mer än ord.